Nog geen kampioensfeest voor jarig Sparta na remise

Ger
1 april 2016, 22:00   Bijgewerkt: 1 april 2016, 22:21

Sparta heeft de dag waarop de club exact 128 jaar bestaat niet kunnen vieren met de titel in de Jupiler League. De Rotterdammers bleven voor eigen publiek op een 1-1 gelijkspel steken tegen NAC Breda. Door de remise en is het kampioenschap en de bijbehorende promotie nog niet binnen voor de lijstaanvoerder.

Sparta had overigens een klein wonder nodig om deze speelronde de titel al veilig te stellen. De Kasteelbewoners moesten niet alleen de volle buit pakken tegen NAC, maar waren ook afhankelijk van de resultaten van VVV Venlo en FC Eindhoven. De twee achtervolgers mochten niet winnen van respectievelijk FC Den Bosch en RKC Waalwijk. De nummers twee en drie van de ranglijst boekten echter allebei een zege, waardoor ook een driepunter van Sparta tegen de equipe uit Breda niet voldoende was geweest voor een titelfeest.

De koploper ontsnapte tegen NAC aan een vroege achterstand. Sjoerd Ars had vanaf elf meter de openingstreffer op zijn schoen, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Roy Kortsmit. Kort na de hervatting was Ars alsnog trefzeker. Ryan Sanusi hielp de ploeg van trainer Alex Pastoor twintig minuten voor het einde met een afstandsschot aan de gelijkmaker. In de slotfase wist Sparta de verjaardag niet op te luisteren met de 23ste zege van het seizoen.

VVV klopte FC Den Bosch voor eigen publiek met 2-1. Mitchel Paulissen en Vito van Crooy scoorden in de eerste helft namens de Limburgers. Vlak na de pauze moest VVV met een man minder verder. Kristiaan Haagen kreeg een directe rode kaart. Den Bosch profiteerde slechts met een late treffer van Abdelaziz Khalouta van het numerieke overwicht.

Eindhoven won met dezelfde cijfers bij RKC Waalwijk. Gervane Kastaneer maakte voor rust beide doelpunten van de bezoekers. Pieter Langedijk scoorde na een uur tegen vanaf de penaltystip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen