Vreman: "Ajax-feest verstieren is niet de hoofdzaak"

6 mei 2016, 14:39

De Graafschap kan zondag een flinke portie roet door het eten gooien voor Ajax. Als de Doetinchemmers minimaal een punt kunnen pakken tegen de Amsterdammers, dan kan PSV kampioen worden met een overwinning bij PEC Zwolle. Coach Jan Vreman vindt het verstoren van het Amsterdamse titelfeest niet het belangrijkst. Hij focust zich liever op zijn eigen ploeg, die zich klaarstoomt voor de nacompetitie.

Over de opstelling wilde Vreman niet praten op zijn perspraatje, maar spelers sparen gaat de trainer van De Graafschap niet doen. "Nee, dat is niet de insteek", stelt de keuzeheer, die zich er goed van bewust is dat er veel vreugde of veel verdriet zal ontstaan bij Ajax. "Een hele bijzondere wedstrijd. Bij ons in het stadion hebben we dat nog niet eerder gehad: een team op bezoek dat op de laatste speeldag kampioen kan worden."

Vreman heeft respect voor de prestaties van Ajax-coach Frank de Boer, die zijn vijfde kampioensschaal in zes seizoenen kan pakken. "Ik denk dat het heel knap is als je het zo vaak achter elkaar voor elkaar kunt krijgen. Maar ik volg het niet, ik ben niet met Ajax bezig, wél met mijn eigen team. Ik hoop dat er zondag een hele mooie wedstrijd te zien valt. Ik heb zin om goed te voetballen. Het resultaat kan zijn dat we het feestje van Ajax gaan verstieren. Maar dat is voor mij niet de hoofdzaak, voor mij is de hoofdzaak dat we een goede wedstrijd spelen", aldus Vreman, die de nacompetitie het meest belangrijk vindt. "Die wil je goed in gaan en daarin is zo'n laatste wedstrijd heel belangrijk."

Jan Lammers (niet wedstrijdfit), Robin Pröpper (geschorst), Jeroen Tesselaar (geschorst) en Tim Linthorst (knie) zijn niet inzetbaar bij De Graafschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen