ADO-doelman Hansen gaat avontuur aan in Bundesliga

Jw
18 juni 2016, 11:30
Foto: © ProShots

ADO Den Haag heeft doelman Martin Hansen verkocht. De 26-jarige Deen vertrekt voor vier seizoenen naar het Duitse FC Ingolstadt 04, dat uitkomt in de Bundesliga. Met het vertrek van Hansen verliest de Haagse Eredivisionist zijn eerste keus onder de lat.

ADO Den Haag maakt op de eigen website melding van de transfer. Hansen kwam in 2014 over van het Deense Nordsjaelland en groeide al snel uit tot een betrouwbare doelman. Een van zijn hoogtepunten beleefde hij echter voor het doel van de tegenstander. Zijn magistrale gelijkmaker in de blessuretijd van de westrijd tegen PSV leverde hem wereldwijde aandacht op.

"Allereerst wil ik iedereen waarmee ik de afgelopen jaren heb gewerkt bedanken. Ze hebben mij door de jaren heen geweldig gesteund en zijn erg belangrijk geweest in mijn ontwikkeling bij ADO Den Haag", zegt Hansen op de website van ADO. "De grootste dank van mij gaat uit naar de fans. Jullie zijn echt fantastisch geweest voor mij en het was voor mij een voorrecht om voor jullie te spelen. Jullie hebben mij door dik en dun gesteund. Wat mij betreft is dit geen vaarwel, maar een tot ziens."

Afgelopen jaren was Ramazan Ozcan de eerste doelman van FC Ingolstadt, dat zich dit seizoen knap wist te handhaven op het hoogste niveau in Duitsland. De Oostenrijks international heeft echter de overstap gemaakt naar Bayer Leverkusen en dus was de relatief kleine club op zoek naar een nieuwe sluitpost.

Bekijk hier het doelpunt van Hansen tegen PSV:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen