Bosz bij presentatie: "Winnen op de Ajax-manier"

Jw
29 juni 2016, 17:13
Foto: © ProShots

Peter Bosz is officieel gepresenteerd als trainer van Ajax. De 52-jarige oefenmeester neemt het stokje over van de opgestapte Frank de Boer, die de Amsterdamse hoofdmacht 5,5 jaar onder zijn hoede had. Bosz moet Ajax weer laten swingen en dat is hij ook van plan. "Winnen op de Ajax-manier", zo verwoordde Bosz op de persconferentie zijn ambities.

Bosz trots om De Boer op te volgen

"De kans dat je succesvol bent is hier ook weer wat groter. Aan de andere kant is dit ook weer een grotere club. Waarvoor veel meer aandacht is. En waar ook meer druk is. Maar druk is ook mooi, interessant. Een reden waarom je dit werk doet", vervolgde Bosz, die voor het eerst een Nederlandse topclub gaat trainen.

Bosz is vereerd dat hij een grote naam als De Boer mag opvolgen. "Daar ben ik trots op, want het is waanzinnig wat hij hier in 5,5 jaar heeft gepresteerd. Heel knap. Daar kan ik alleen maar respect voor hebben. Petje af wat hij hier heeft neergezet."

Veranderingen in technische staf

In tegenstelling tot De Boer heeft Bosz geen directe invloed op het aan- en verkoopbeleid, omdat hij niet in het Technisch Hart zit. "Maar als het TH mijn kennis of knowhow nodig heeft, dan deel ik die graag. En dat zal ook zeker gebeuren. De lijnen zijn hier kort. Ik zie Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) bijna iedere dag op de Toekomst. Edwin is daar ook regelmatig aanwezig. We zijn allemaal vroeg op de club. Zo heb je dagelijks contact, ook buiten de standaardmomenten om. Heel belangrijk."

 

Van der Sar blij met Bosz

Directeur Edwin van der Sar toonde zich enthousiast bij de presentatie. "Ik ben blij dat we Peter vandaag welkom kunnen heten. Mooi dat we met de aanstelling van Peter alle technische functies volledig hebben ingevuld. Met Saïd Ouali hebben we een nieuw hoofd jeugdopleiding. En Patrick Kluivert is onze trainer van de A1. Marcel Keizer traint Jong Ajax. We kunnen met moed en nieuwe energie aan het seizoen beginnen."

Over de doelstellingen is Van der Sar duidelijk. "Ajax heeft altijd de ambitie om kampioen te worden. Daarbij willen we Europees op zo'n hoog mogelijk podium spelen en overwinteren."

[photo,98890,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen