Clubloze De Boer hard op weg naar Internazionale

Ger
8 augustus 2016, 11:44
Foto: © ProShots

Frank de Boer lijkt zich te kunnen opmaken voor een Italiaans avontuur. De voormalig Ajax-trainer wordt volgens verschillende Italiaanse media de opvolger van Roberto Mancini bij Internazionale. De naam van De Boer zingt al geruime tijd rond bij de equipe uit Milaan.

Mancini begon in 2014 aan zijn tweede termijn als coach van Inter. De afgelopen periode kwam hij echter overhoop te liggen met het clubbestuur. De 6-1 oefennederlaag tegen Tottenham Hotspur heeft zijn vertrek in een stroomversnelling gebracht. De voorbije voetbaljaargang eindigde Inter op de vierde plaats in de Serie A  en plaatste zich daarmee voor de groepsfase van de Europa League.

De Boer begon zijn trainersloopbaan in de jeugd bij Ajax. Later ging hij aan de slag als assistent bij het Nederlands elftal. Na het vertrek van Martin Jol nam De Boer het stokje over bij de hoofdmacht van Ajax. Onder zijn leiding werden vier opeenvolgende landstitels gewonnen. In de laatste twee seizoenen was PSV te sterk.

De Boer wordt de eerste Nederlandse trainer bij Inter. De verwachting is dat de laatste plooien binnen 24 uur gladgestreken worden. Hij wordt naar verluidt vergezeld door Orlando Trustfull, die net als bij Ajax als assistent van De Boer aan de slag gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen