Diego Costa schiet Chelsea naar winst tegen West Ham

15 augustus 2016, 22:56   Bijgewerkt: 15 augustus 2016, 23:08

De eerste drie punten van het seizoen zijn binnen voor Chelsea. Bij de vuurdoop van manager Antonio Conte wist de Londense topclub in haar openingswedstrijd stadgenoot West Ham United van zich af te schudden. Het kostte uiterst veel inspanningen, maar dankzij een laat doelpunt van Diego Costa is de eerste winst van de jaargang een feit.

Op basis van het spelbeeld is er niets af te dingen op de overwinning van Chelsea op West Ham, maar het moest van ver komen bij The Bleus. Van heel ver. Na 89 minuten spelen stond er namelijk nog een 1-1 tussenstand op de borden bij het Londense onderonsje. Toen was daar echter Diego Costa, die zijn ploeg naar de 2-1 zege en daarmee een goede start van het nieuwe Premier League-seizoen schoot.

Voor de late treffer van Diego Costa had Chelsea eigenlijk de hele wedstrijd het betere van het spel. Het was eigenlijk een wonder dat het 1-1 stond op Stamford Bridge. Eden Hazard, die vorig seizoen snel zal willen vergeten, ramde in de eerste helft een penalty snoeihard in het dak van het doel. De strafschop was veroorzaakt door Michail Antonio, die Cezar Azpilicueta neerhaalde in de zestien meter. De goal van Hazard was de 5.000ste voor Chelsea in de hoogste competitie van Engeland.

James Collins nam de 1-1 namens West Ham voor zijn rekening. De kale verdediger met rode baard schoot de gelijkmaker in de 77ste minuut binnen na een corner van invaller Dmitri Payet. Gek genoeg was het zijn negende Premier League-goal en zijn vierde treffer tegen Chelsea. Tot een goed resultaat zou de goal van de Collins niet leiden, aangezien Conte zijn Engelse intrede met een zege vierde.

[photo,99973,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen