Cocu fileert arbitrage: "Sloeg helemaal nergens op"

13 september 2016, 23:43

In het kamp van PSV overheerste kort na de verloren wedstrijd tegen Atlético Madrid (0-1) vooral het gevoel dat de Eindhovenaren bestolen zijn door de arbitrage. Scheidsrechter Martin Atkinson keurde in de openingsfase een loepzuivere goal af, terwijl hij in de slotfase PSV een penalty door de neus boorde. Phillip Cocu is pislink.

Een treffer van Luuk de Jong werd al vroeg in het duel afgekeurd. "Dat sloeg helemaal nergens op", zei Cocu tegen Veronica. "Ik heb het net twee keer in de herhaling gekeken. Als uitgerekend een Engelse scheidsrechter zo'n goal afkeurt, dan heb ik daar mijn twijfels bij. Ik denk dat de penalty een goedmakertje was. Maar als je die mist, maak je het jezelf lastig tegen zo'n goede ploeg", doelt hij op de gemiste strafschop van Andrés Guardado.

Cocu vindt dat PSV in de tweede helft nog een penalty had moeten krijgen na een handsbal van Diego Godin. "Laten we zeggen: als je zó het duel aangaat en er staat nog zo'n figuur op de achterlijn staat, moet het een penalty zijn", zei de coach, die ook de hand in eigen boezem steekt. "Ik wil dat we naar onszelf kijken. We waren net niet effectief genoeg. Daardoor krijgen we niet waar we recht op hadden. Maar dat is ook de Champions League. Of we het nu lastig krijgen in deze groep? Je moet realistisch zijn. Als je thuis verliest van Atlético, wordt het een stuk lastiger om te overwinteren in dit toernooi. Er zijn alleen nog wel vijf wedstrijden te gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen