Smetje op prijs Ronaldo: "Voel me als onschuldige in cel"

13 december 2016, 12:05

Cristiano Ronaldo is dolblij met de winst van zijn vierde Gouden Bal, maar de feestvreugde bij de Portugese superster werd toch deels verpest. Door gelekte informatie van Football Leaks wordt de aanvaller van Real Madrid namelijk beschuldigd van belastingontduiking. Ronaldo benadrukt dat hij niets fout heeft gedaan en baalt stevig van de berichten.

De vreugde was duidelijk af te lezen van het gezicht van Ronaldo, maar de winst van de Ballon d'Or heeft dus wel een smetje. "Er zitten veel onschuldige mensen in de gevangenis en zo voel ik mij ook wel een beetje", zegt de Portugees over de aantijgingen tegen France Football, de organisator van de Gouden Bal-verkiezing. "Natuurlijk tast dit de vreugde wel een beetje aan. Ik zou liegen als ik zeg dat het niet zo is. Maar ik ben geen hypocriet. Ik hoef niet altijd te zeggen wat ik denk, maar ik kan gerust zeggen dat dit me niet goed doet", aldus Ronaldo.

Onlangs onthulde de website Football Leaks dat Ronaldo dankzij enkele boekhoudtrucs voor ongeveer 35 miljoen euro aan belasting zou hebben ontweken. Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van de Portugees, overwoog al een stap naar de rechter vanwege de aantijgingen. "Het hele proces is niet alleen zwaar voor mij, maar ook voor mijn familie en iedereen die met mij werkt. Het doet me pijn, omdat ik alles correct probeer te doen en ik transparant wil zijn", aldus de 31-jarige Ronaldo.

"Ik heb geen redenen om te liegen. Alles wat geschreven wordt over mij is niet waar. Ik maak me zorgen over alle leugens, al ben ik het wel een beetje gewend. In mijn positie moet je daarmee zien te leven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen