Wenger geeft Sutton compliment: "Heel goed gespeeld"

20 februari 2017, 23:38

Arsenal-manager Arsene Wenger bereikte maandag met zijn club de kwartfinale van de FA Cup, door vijfdeklasser Sutton United FC met 0-2 te verslaan. De Franse oefenmeester maakte de amateurclub na afloop wel een compliment.

"We hebben de klus geklaard", reageerde Wenger na afloop opgelucht bij de BBC. "Ik moet zeggen dat het op dit veld heel anders was. Het was absoluut geen gemakkelijke wedstrijd. We moeten hen de credits geven, want uit elk foutje dat we maakten haalden ze voordeel op dit veld. Ze hebben heel goed gespeeld."

"In principe is dit een vijfdeklasser. Toen ik twintig jaar geleden begon in Engeland waren ze in de vijfde divisie nog niet zo fysiek sterk als nu. De organisatie bij hen was goed en ze waren heel hongerig. Als wij er mentaal niet klaar voor waren geweest, dan hadden we de volgende ronde niet bereikt", stelde Wenger. "Ik heb niet echt genoten van vanavond, want we moesten de klus echt klaren, maar dat is wel tricky."

"Dit is belangrijk voor het vertrouwen van de spelers", aldus Wenger, die nog even terugkeek op vorige week. Toen verloor Arsenal de eerste ontmoeting met Bayern München bij de laatste zestien in de Champions League met 5-1. "We kwamen nog wel op 1-1, maar in de tweede helft ging het helemaal verkeerd. Vandaag stond het bij rust 0-1, maar toen was het dus nog niet over."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen