Groenendijk denkt niet aan 'Europa', Vitesse ook met Beerens

7 februari 2018, 15:57

ADO Den Haag staat op de zeer verdienstelijke tiende plaats en mag zodoende hoop koesteren op het behalen van de play-offs. Trainer Alfons Groenendijk wil echter nog absoluut niet aan Europees voetbal denken in aanloop naar het duel van donderdag met Vitesse. Bij de opponent uit Gelderland staat Roy Beerens in de basis. 

Groenendijk tempert de verwachtingen in Den Haag, vertelt hij aan Omroep West. "Iedereen praat over Europees voetbal. Dat vind ik nogal ver gaan. Een half jaar geleden speelden wij nog om het lijf te redden. Zoveel is er niet veranderd. Malone en Havenaar zijn vertrokken en daar zijn Immers en Johnsen voor teruggekomen. Er staat niet opeens een groep die de subtop aanvalt, die even vijfde of zesde wordt", zegt hij.

"Waar wij nu staan is al een enorme stap. Om stabiel te worden moeten we dit meerdere jaren doen. We willen niet in de problemen komen of een eendagsvlieg zijn als het gaat om meedoen om de play-offs", aldus Groenendijk. "Dat willen we vaker doen. Ik blijf daar rustig onder, maar wij moeten wel iedere tegenstander bloedserieus nemen. We winnen niet zomaar van welke ploeg dan ook. Wij zijn ook niet veel beter dan de ploegen onder ons." Overigens keert Wilfried Kanon donderdag na blessureleed terug in het basiselftal van ADO. Dat gaat ten koste van Shaquille Pinas.

Vitesse met nieuwe aanvallers

Bij tegenstander Vitesse is Tim Matavz door zijn schorsing van vier wedstrijden uiteraard absent tegen ADO Den Haag. Hij wordt vervangen door Luc Castaignos, terwijl ook Roy Beerens waarschijnlijk gaat starten. Dat zegt Henk Fraser, die onder de indruk is van zijn oude ploeg. "ADO heeft ook een ploeg met ervaring, veel fysiek ook. Een tegenstander die lastig te verslaan is. De kans is groot dat Beerens inderdaad begint", zegt hij tegen Omroep Gelderland. Als dat inderdaad het geval is, wordt Mitchell van Bergen het slachtoffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen