FC Twente gaat jeugdopleiding veranderen en richt blik op regio

12 juni 2018, 13:48   Bijgewerkt: 18 juni 2018, 09:55

FC Twente gaat de structuur in de jeugdopleiding veranderen. Hoofd jeugdopleidingen Michel Jansen werd vorige week weggestuurd bij de Tukkers en krijgt geen opvolger. Technisch directeur Ted van Leeuwen en Evert Bleuming nemen beiden een groot deel van die verantwoordelijkheid over. Bovendien gaat de blik in de jeugdopleiding ook meer op de regio.

"We gaan de lijnen korter maken tussen alle selecties. We willen voor meer aansluiting zorgen en onze jonge talenten met een goede potentie eerder bij de hoogste teams betrekken, zodat zij op het (trainings)veld sneller ervaringen op kunnen doen", legt Bleuming, hoofdscout bij Twente, uit tegenover TC/Tubantia. Zij krijgen de directe verantwoordelijkheid van Onder 17 en Onder 19 en gaat ook bij de jongere jeugd een grotere rol spelen.

Bovendien wordt er gekeken naar meer spelers uit de regio Twente-land, waar de laatste jaren er juist (te) veel spelers vanuit andere delen van Nederland kwamen. Bleuming: "Met dit regionale karakter willen we weer een van de betere jeugdopleidingen van Nederland worden. De scouting zal zich nog meer richten op de regio. FC Twente is een club die op allerlei manieren verbonden is met de streek en we mogen trots zijn op onze talenten hier in de regio. We willen dat de nieuwe generatie Arnold Bruggink, Jan Vennegoor Of Hesselink en Niels Oude Kamphuis weer de toon gaan zetten in onze jeugdteams."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen