Chelsea legt Kepa voor maar liefst zeven seizoenen vast

8 augustus 2018, 23:18

Chelsea heeft de transfer van Kepa Arrizabalaga afgerond. De 23-jarige doelman ligt voor zeven jaar vast op Stamford Bridge, melden de Londenaren. De Bask komt over van Athletic Bilbao, dat zijn vertrek eerder vandaag (woensdag) al aankondigde. Chelsea activeerde de transferclausule van tachtig miljoen euro voor Kepa Dat maakt van hem de duurste doelman aller tijden. Tot voor kort was dat record in handen van Alisson Becker.

Kepa is bij Chelsea de opvolger van Thibaut Courtois, wiens transfer naar Real Madrid woensdag ook werd afgerond. "Zoveel dingen aan deze club trekken mij", reageert Kepa op de website van The Blues. "De titels die het won, de spelers, de stad, de Premier League. Het is een optelsom van factoren. Ik ben blij dat Chelsea vertrouwen in mij toont."

Directeur Marina Granovskaia: "Kepa is een talent die we al een tijd volgden. Hij heeft zijn kwaliteiten laten zien. Zijn langdurige contract laat ons geloof in hem zien. We kijken uit naar de samenwerking in de komende jaren."

Sinds het seizoen 2004/2005 maakte de enkelvoudig international van Spanje deel uit van Athletic Bilbao. In het seizoen 2016/2017 knokte hij zich in de basis. De doelman had nog een contract tot medio 2025.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen