Preud'homme werpt Ajax op als favoriet: "De druk ligt bij hen"

6 augustus 2018, 15:56

Wat Michel Preud'homme betreft moet Ajax als de favoriet worden gezien voor het tweeluik met Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League. De Belgische trainer stelt dat de Amsterdamse club in het miljardenbal thuishoort.

In conclaaf met La Dernière Heure kijk de oud-trainer van FC Twente vooruit op de ontmoeting van dinsdag in Luik. "De Nederlandse pers schrijft dat dit Ajax in de Champions League thuishoort en dat Standard Luik geen probleem mag zijn. Ajax hoort inderdaad in de Champions League. Maar voetbal blijft voetbal", laat de voormalig keeper optekenen.

Uiteraard heeft Preud'homme de twee wedstrijden van Ajax tegen Sturm Graz bekeken. "We hebben in die wedstrijden gezien dat Ajax erg sterk is. Wij zullen ons eigen spel moeten spelen, volgens onze regels verdedigen en Ajax proberen uit zijn comfortzone te halen. Als we daarin slagen, hebben we het al goed gedaan. We zullen minder kansen krijgen dan in onze vorige competitiewedstrijd tegen Waasland-Beveren." Standard stelde afgelopen weekend teleur met een 0-0 gelijkspel tegen die ploeg.

De trainer van Standard weet dat Ajax deze zomer een gretige indruk maakt op de transfermarkt. "Ze hebben veel uitgegeven om de club terug naar de top te brengen. Ze hebben een kleine vijftig miljoen euro uitgegeven, zoiets is bij ons echt ondenkbaar. Daardoor ligt de druk bij Ajax, omdat zij echt de Champions League in moeten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen