Lukkien looft veerkracht Emmen, maar snapt niets van start

30 september 2018, 15:09

Dick Lukkien stond na de nederlaag tegen Heracles Almelo (2-1) met gemengde gevoelens. De oefenmeester van FC Emmen vond dat zijn ploeg de eerste fase kinderlijk werd weggespeeld, maar zag vervolgens hoe de Drentenaren zich nog knap oprichtten. "Het is een dooddoener dat je hiermee verder kan, maar we halen hier toch wel weer de goede dingen uit", bleef de coach optimistisch.

Tegenover FOX Sports keek hij terug op de zeer zwakke openingsfase van zijn ploeg, die razendsnel met 2-0 achterstond. "De eerste twintig minuten waren beneden alle peil. Na een kwartier kunnen we met 4-0 achterstaan. Het was kinderlijk, we werden compleet onder de voet gelopen", oordeelde Lukkien. "Dat heeft deels met hun kwaliteiten te maken, maar ook dat wij niet alert genoeg beginnen. Dat mag ons niet gebeuren."

Na die zwakke periode richtte FC Emmen zich echter wel op. "Dat was best knap. Voor rust eigenlijk al wat met een kans voor Jafar Arias. In de rust hebben we afgesproken om de schroom van ons af te gooien en meer gif te brengen. Dan moet ik ook complimenten geven voor de veerkracht. Daardoor is het uiteindelijk nog zuur dat je hier verliest, want we hebben genoeg bij elkaar gespeeld om een punt te pakken."

Onder de streep was de conclusie van Lukkien dat zijn ploeg alleen op bepaalde momenten nog niet mee kan op het hoogste niveau in Nederland. Lukkien: "Dat zagen we eerder ook al. Dan moeten we in die fases stabieler zijn, terug gaan en compacter verdedigen dan we vandaag in de openingsfase deden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen