Matig FC Emmen uiteindelijk zonder problemen langs OFC

27 september 2018, 18:58

FC Emmen heeft zonder echt te overtuigen de volgende ronde van de KNVB Beker gehaald. De ploeg van Dick Lukkien had meer moeite met OFC dan de oefenmeester lief was, maar kwam anderzijds ook nooit serieus in de problemen op bezoek in Oostzaan. Een treffer van Reuven Niemeijer en twee penalty's van Glenn Bijl waren genoeg voor de overwinning (1-3).

De eretreffer die OFC maakte vijf minuten voor het einde via invaller Rachid el Yaghmouri, was wel een terechte. Via spits Reda Kharchouch had de thuisploeg eigenlijk al eerder tot scoren moeten komen, maar telkens lag Kjell Scherpen in de weg. Hij kreeg ook in het bekertoernooi de voorkeur boven Dennis Telgenkamp. Sowieso koos Lukkien voor veel dezelfde namen als in de Eredivisie, huurling Easah Suliman was dan ook de enige debutant.

Uit een pass van Keziah Veendorp opende Niemeijer al na tien minuten de score, maar in de rest van het eerste bedrijf ging het zeer moeizaam met Emmen. Lukkien liet meermaals zijn onvrede blijken en zag tot zijn opluchting dat de thuisploeg ondanks meerdere kansen niet profiteerde. Ook in de tweede helft sloeg het bij tijd en wijle sterkere OFC niet toe.

Dus toen op Henk Bos na tien minuten in de tweede helft een overtreding werd gemaakt in het zestienmetergebied van OFC, was dat een buitenkansje om de thuisploeg definitief van zich af te schudden. Vervolgens was er voor Jason Bourdouxhe en Robbert de Vos ruimte voor hun debuut. Met hen binnen de lijnen betekende een overtreding op Luciano Slagveer een nieuwe strafschop voor Bijl, die wederom niet faalde: 0-3. Goed was het al met al zeker niet wat Emmen liet zien, maar wel genoeg voor de volgende ronde in de KNVB Beker. Maar dat el Yaghmouri nog een eretreffer maakte, was meer dan terecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen