AZ, Utrecht, Heerenveen en Willem II gaan ronde verder

31 oktober 2018, 22:00

FC Emmen werd woensdagavond verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van de KNVB Beker, maar AZ, FC Utrecht, sc Heerenveen en Willem II maakten geen fout. De club uit Alkmaar rekende af met competitiegenoot VVV-Venlo (2-0). De andere drie Eredivisionisten maakten geen fout op bezoek bij tegenstanders uit het amateurvoetbal.

AZ - VVV-Venlo (2-0)

Van de wedstrijden die om 19.45 uur begonnen, was AZ - VVV-Venlo het enige treffen met twee Eredivisionisten. De club uit Alkmaar was de favoriet om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken en maakte die favorietenrol ook waar. De eerste helft verliep zonder doelpunten, maar vlak na rust werd er wel gescoord. Mats Seuntjens, die als spits fungeerde, opende de score. Vlak voor tijd besliste Oussama Idrissi de wedstrijd. Calvin Stengs, die zijn rentree maakte in de hoofdmacht, miste vlak voor tijd nog een penalty op de 3-0.

FC Utrecht - ASWH (5-1)

Een relatief eenvoudige bekeravond voor FC Utrecht. Na vijf minuten was het al raak voor de Domstedelingen door een doelpunt van Gyrano Kerk. Via Jesper van den Bosch deed ASWH wat terug, maar het kon Utrecht niet deren. Joris van Overeem zette de thuisploeg snel weer op voorsprong. Na rust kreeg Clarence Bijl van ASWH rood, waarna Utrecht uitliep naar 5-1. Cyriel Dessers en Sander van de Streek (twee keer) zorgden ervoor dat de ploeg van Dick Advocaat uiteindelijk ruim won.

Groene Ster - sc Heerenveen (1-3)

Emmen was niet de enige club die zich woensdagavond liet verrassen door een amateurclub. Heerenveen maakte het zichzelf op bezoek bij Groene Ster erg moeilijk. De Limburgers gingen met een 1-0 voorsprong de rust in en mochten hopen op een enorme stunt. De Friezen rechtten in de tweede helft de rug en stonden vijf minuten na de theepauze al met 1-2 voor. Ben Rienstra en Arber Zeneli waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Twintig minuten voor tijd besliste Sam Lammers de wedstrijd.

Willem II - Spakenburg (5-0)

Willem II gaat eveneens de koker in. De Tilburgers kenden weinig moeite met Spakenburg, dat met 5-0 aan de kant werd gezet. Fran Sol nam het eerst en laatste doelpunt voor zijn rekening. Donis Avdijaj (twee keer) en Daniel Crowley scoorden tussendoor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen