Inspiratieloos Bayern heeft aan één opleving genoeg tegen AEK

23 oktober 2018, 21:01

Een inspiratieloos Bayern München heeft zijn derde groepsduel in de Champions League gewonnen. De Duitse kampioen zegevierde dinsdagavond met 0-2 op bezoek bij AEK Athene. Het slordige Bayern maakte na rust in een tijdsbestek van nog geen zestig seconden het verschil en blijft het koploper in de groep van Ajax, dat speelt tegen Benfica. 

In de eerste helft was het behoorlijk afzien. Bayern speelde ondermaats en het tempo was veel te laag bij het geplaagde elftal van Niko Kovac. De enige speler die zijn niveau haalde en voor dreiging zorgde, was Serge Gnabry. Hij kreeg een van de spaarzame kansen. Maar zijn schot na een half uur belandde in het zijnet.  Ook Thiago verprutste een kans. Hij zag twee ploeggenoten vrij staan, maar leverde een belabberde voorzet af. 

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde amper. AEK Athene gaf wat gas, maar kreeg amper kansen. De Grieken moesten na een uur spelen buigen. Plots kende Bayern een opleving, die begon bij Arjen Robben. Zijn schot werd geblokkeerd, maar in de nastoot kon Javi Martinez alsnog de trekker over halen.

Nog geen minuut later was de wedstrijd beslist. Een goede combinatie op links tussen Márcio Rafinha en Gnabry leidde tot een voorzet die Robert Lewandowksi makkelijk binnenliep. Met 0-2 was het Griekse verzet gebroken. Lewandowski kreeg nog een goede kans op zijn tweede doelpunt. De Pool probeerde het tevergeefs fraai achter zijn standbeen langs.

Door de overwinning komt Bayern op zeven punten uit drie wedstrijden en is daarmee nu koploper. AEK Athene is nog altijd puntloos. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen