Spoorboekje: Tops en flops, reacties CL en Europa League-voetbal

29 november 2018, 07:19

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 29 november.

Nieuws

Reacties op Champions League

PSV verloor in eigen huis met 1-2 van FC Barcelona en is daardoor uitgeschakeld in Europa. Steven Bergwijn en Nick Viergever oogden teleurgesteld, terwijl trainer Mark van Bommel vooral trots op zijn ploeg was. Meer reacties vanuit Eindhoven volgen, maar ook vanuit de rest van Europa druppelen reacties binnen. Zo verloren Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum met Liverpool, terwijl het Nederlands getinte Club Brugge knap een punt pakte bij Borussia Dortmund. 

Specials

Tops en flops

Ondanks de nederlaag van PSV heerst er tevredenheid bij de Eindhovenaren. FC Barcelona had het namelijk knap lastig en mocht niet klagen met een kleine overwinning. Dat en meer Champions League-voetbal in onze vaste rubriek 'Tops en flops'.

PSV in de Champions League: zo dichtbij en toch ook zo ver weg

'Verliezen met opgeheven hoofd. Trots, ondanks de nederlaag. Complimenten, maar geen punten'. Symbolischer dan het 1-2 verlies tegen FC Barcelona kon de uitschakeling van PSV in Europa vermoedelijk niet zijn. De ploeg van Mark van Bommel weerde zich kranig, maar moest - zoals uiteindelijk in heel de Champions League - het onderspit delven. Een beschouwend verhaal over de vijf duels van de Eindhovenaren in het miljardenbal. 

Wedstrijden

Fenerbahçe - Dinamo Zagreb (18.55 uur)

Het afgelopen weekend ging Fenerbahçe tegen Trabzonspor voor het eerst onderuit sinds Erwin Koeman aan het roer staat. Lang kunnen de Turken niet treuren, want vanavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. In Istanboel neemt Fenerbahçe het in het kader van de Europa League op tegen Dinamo Zagreb, dat na vier wedstrijden nog foutloos is. Winnen de manschappen van Koeman, dan mogen zij zich na de winterstop melden in de knock-outfase van de Europa League.

Qarabag - Sporting Portugal (18.55 uur)

Niet alleen Koeman, maar ook Marcel Keizer kan vanavond met zijn club overwintering in de Europa League veiligstellen. Het Sporting Portugal van de Nederlandse oefenmeester gaat op bezoek bij Qarabag, dat in drie wedstrijden nog maar één keer scoorde. De Portugezen zullen ongetwijfeld weer met Bas Dost starten, die de laatste weken op schot is. In zijn laatste twee competitiewedstrijden wist de spits drie keer het net te vinden.

Eintracht Frankfurt - Olympique Marseille (21.00 uur)

Er komen nog meer Nederlanders in actie op de Europa League-avond. Eintracht Frankfurt - Olympique Marseille zou een Nederlands onderonsje tussen Jonathan de Guzman, Jetro Willems en Kevin Strootman kunnen worden. Het is echter nog maar de vraag of de Willems en Strootman in actie zullen komen. Willems zit de laatste tijd veel op de bank en Strootman liep in de warming-up van de laatste competitiewedstrijd een blessure op.

Voetbal op tv

16.50 uur: Spartak Moskou - Rapid Wien, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Red Bull Salzburg - RB Leipzig, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Fenerbahçe - Dinamo Zagreb, FOX Sports 5, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Qarabag - Sporting Portugal, FOX Sports 6, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Standard Luik - Sevilla, FOX Sports 6, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Sarpsborg - Besiktas, FOX Sports 5, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Rangers - Villarreal, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen