Wiegman wil focus zien: "We moeten het eerst nog halen"

12 november 2018, 18:02

Bondscoach Sarina Wiegman staat met de Oranjevrouwen op de drempel van het WK. Onder haar leiding verdedigen de dames in Zwitserland een 3-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. Wiegman probeert de boel op scherp te houden. "Als iedereen continu gaat praten over het WK, ben je niet bezig met de wedstrijd."

Wiegman haalt het verloren duel tegen Noorwegen (2-1) van enkele maanden geleden aan. Toen kregen haar vrouwen de kans om zich te plaatsen voor het eindtoernooi in Frankrijk, maar kwamen ze een zwakke start niet te boven. De focus is nu beker, vindt Wiegman. "De volledige aandacht gaat nu naar deze wedstrijd. Als we scherp spelen, 100 procent gefocust zijn en onze taken uitvoeren, dan halen we ons niveau. En dan komt het goed. We staan er hartstikke goed voor, maar we hebben nog niets. We willen heel graag naar het WK", valt te lezen in De Telegraaf.

Minpuntje voor Oranje en Wiegman is dat de Zwitserse ster Ramona Bachmann weer terug is van een schorsing. "Ze hebben nog een laatste strohalm. Het is afwachten of ze direct de ballen erin gaan pompen of dat ze dat pas in de loop van de wedstrijd gaan doen." Zolang de meiden gefocust zijn, ziet Wiegman geen problemen. Ze blijft echter waakzaam. "Als iedereen continu gaat praten over het WK, ben je niet bezig met de wedstrijd. We moeten het eerst nog halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen