KNVB onderzoekt vermeend gokgedrag van stuntploeg ODIN'59

20 december 2018, 14:54

De KNVB onderzoekt vermeend gokgedrag van amateurclub ODIN'59. Spelers van de bekerstuntploeg zouden geld hebben ingezet op een eigen overwinning tegen zowel FC Lisse als ook een ronde later tegen FC Emmen. En dat is tegen de regels van de Nederlandse voetbalbond in. Woensdagavond werd de ploeg van Richard Plug overigens uitgeschakeld door sc Heerenveen (1-3). 

'Naar aanleiding van de betreffende beelden (in de uitzending van Nieuwsuur) heeft de aanklager de integriteitseenheid, die allebei onafhankelijk opereren, verzocht een onderzoek te starten', laat de KNVB in een e-mail weten aan de NOS. Over de inhoud van het onderzoek en eventuele gevolgen doet de bond geen mededelingen.

Zo dreigt het bekersprookje alsnog een nare bijsmaak te krijgen voor ODIN. De amateurs werden woensdag in de achtste finale uitgeschakeld door sc Heerenveen (1-3).

Lees meer: 'Spelers Odin '59 hebben ingezet op eigen bekerduels'

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen