Finnbogason en Van Wolfswinkel maken hattrick voor hun club

3 februari 2019, 18:39

Voormalig Eredivisie-spitsen Ricky van Wolfswinkel en Alfred Finnbogason hebben zondag hun visitekaartje afgegeven bij hun clubs. De Nederlander maakte een hattrick namens FC Basel, terwijl de IJslandse aanvaller drie keer scoorde in de Bundesliga tegen het 1. FC Mainz van Jean-Paul Boëtius.

Grasshoppers - FC Basel 0-4

In Zwitserland begon de winterstop pas op deze zondag en dat Van Wolfswinkel daar lekker is uitgekomen, lijkt wel duidelijk. De man die dit seizoen al zesmaal scoorde in de Zwitserse Super League, voegde aan dat aantal nog eens drie doelpunten. Hij opende de score na goed een kwartier, verdubbelde hem na ruim een half uur en voltooide zijn hattrick een kwartier voor tijd. Albian Ajeti zorgde voor het slotakkoord voor de nummer twee van Zwitserland. De achterstand op BSC Young Boys bedraagt wel liefst negentien punten.

FC Augsburg - 1. FC Mainz 3-0

Ook voor Finnbogason, oud-speler van sc Heerenveen, werd het een mooie middag. De spits zorgde uit twee strafschoppen in het eerste half uur al voor de enigszins verrassende voorsprong. Het tegen degradatie spelende Augsburg - dat Jeffrey Gouweleeuw moest missen - was heer en meester tegen de ploeg met Jean-Paul Boëtius. De oud-Feyenoorder kon zijn stempel niet drukken en zag na de pauze hoe Finnbogason zijn hattrick compleet maakte. Door zijn treffer komt zijn totaal op tien: alleen Timo Werner, Sébastien Haller, Paco Alcácer, Robert Lewandowski, Marco Reus en Luka Jovic scoorden vaker.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen