Tagliafico wil spelen: "Maar moet niet spelen als ik last heb"

9 februari 2019, 15:02

Nicolas Tagliafico hoopt zaterdagavond weer minuten te kunnen maken voor Ajax, dat op visite gaat bij Heracles Almelo. De Argentijn kampte met een knieblessure, maar lijkt gewoon inzetbaar te zijn. Toch wil hij, ook met het oog op Real Madrid, geen risico nemen.

Vorige week deed de Argentijn ook mee tegen VVV-Venlo en ook vanavond wil hij spelen. "Maar ik moet niet stom zijn en spelen als ik last heb. Daar hebben ik en het team niets aan. Als ik speel, moet het goed zijn. Anders kan er beter iemand anders spelen. Ik moet met alles voorzichtig zijn. Ik begin oud te worden en de blessures worden pijnlijker naarmate de jaren verstrijken. Het herstel duurt dan ook langer", zegt de 26-jarige verdediger tegen Ajax TV.

Toen Tagliafico door blessureleed afwezig was bij Ajax na de winterstop, ging het prompt minder met de voor de winterstop ongenaakbaar lijkende ploeg. "Je ziet het wel vaker bij ploegen: ze eindigen het jaar goed, maar zijn daarna rustiger in hun hoofd en zitten niet meer in het ritme van de gewonnen wedstrijden. Je ontspant. Die eerste wedstrijd, de 4-4 tegen Heerenveen, had niemand gedacht. We hadden door dat we moesten reageren, maar daarna ontspanden we opnieuw. Dat soort momenten is goed om te beseffen dat het volgende duel heel belangrijk is en dat we geen seconde mogen ontspannen. Ik denk niet dat één speler zo'n verschil maakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen