Woede van Go Ahead Eagles richt zich op scheidsrechter Bax

16 februari 2019, 12:46

Woedend is Go Ahead Eagles op scheidsrechter Christiaan Bax. Tot grote frustratie van Go Ahead gaf de arbiter twee penalty's aan NEC en riep het zelf in blessuretijd tevergeefs om een strafschop. Zo eindigde het tumultueuze duel onbeslist (4-4) en dreigt Kowet verder achterop te raken in de titelrace met FC Twente.

Bax moest het na afloop behoorlijk ontgelden. Hij weigerde in de extra tijd een penalty te geven nadat Josef Kvida Jaroslav Navratil naar de grond trok in de zestien van NEC. Met de gegeven strafschoppen aan de Nijmegenaren in het achterhoofd was de leidsman de gebeten hond bij de thuisclub. "Ik snap wel dat we met z'n allen op die scheidsrechter afgaan", zegt Jeroen Veldmate in de Stentor. "Dit is een emotionele sport en de emoties liepen bij ons hoog op. Ik begrijp het gewoon niet.... Deze arbiter nam de meest vreemde beslissingen."

Veldmate veroorzaakte tot zijn grote verbazing zelf de tweede strafschop na een duel met Ferdy Druijff. "De beste man wordt door de KNVB op pad gestuurd met fraaie richtlijnen, maar ik zie vorige week Dumfries van PSV een ippon uitdelen die onbestraft blijft. Ik kom in een licht duel met die jongen van NEC. Als we hier al strafschoppen voor gaan gegeven.... Het hielp NEC terug in de wedstrijd. Zonder die strafschop hadden we hier heel anders gestaan."

Het duel kende een opmerkelijk scoreverloop. Tot drie keer toe pakte Go Ahead een marge van twee doelpunten (2-0, 3-1, 4-2), maar moest het genoegen nemen met een punt en kan koploper Twente maandag tegen Jong PSV het gat vergroten tot negen punten.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen