Atalanta maakt er vier in eerste kwartier, goal Hateboer

4 april 2019, 23:09

Met vier doelpunten in de eerste vijftien minuten (!) heeft Atalanta een spectaculaire én historische zege geboekt op Bologna (4-1). In 1932 vielen er in de Serie A voor de laatste keer vier doelpunten in het eerste kwartier.  Hans Hateboer als doelpuntenmaker en Marten de Roon als aangever eisten beiden een belangrijke rol op.

Josip Ilicic liet Atalanta uit de startblokken schieten. Met twee fraaie goals was het binnen vijf minuten al 2-0. Rand zestien schoot de Sloveen zijn eerste treffer in de kruising. Ook zijn treffer twee minuten later was er een om in te lijsten. Vanuit een moeilijke hoek kreeg Ilicic de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek. Dat deed hij op aangeven van De Roon.

Atalanta bleef stormen en dat leverde het doelpunt van Hateboer op. Met een knap schot in het strafschopgebied liet hij doelman Lukasz Skorupski voor de derde keer binnen tien minuten vissen. Daarmee was de lijdensweg van Bologna, waar Mitchell Dijks negenting minuten op de bank zat, nog niet voorbij. Duvan Zapata maakte de vierde en toen was er nog maar een kwartier gespeeld.

De goal van Hateboer:

In de resterende 75 minuten werd er slechts één keer gescoord en wel door Bologna. Riccardo Orsolini redde in de tweede helft enigszins de eer voor gasten. Door de spectaculaire zege blijft Atalanta de nummer vijf, een notering die aan het einde van de rit Europees voetbal oplevert.