TOP Oss en FC Den Bosch profiteren van oorwassing Almere City

3 mei 2019, 22:07   Bijgewerkt: 3 mei 2019, 23:10

Almere City heeft vrijdagavond op de laatste speelronde van de Eerste Divisie een ontluisterende 8-0 nederlaag geleden op bezoek bij Jong Ajax. Doordat FC Den Bosch en TOP Oss wonnen, stroomt de ploeg uit Almere nu in de eerste ronde in plaats van de tweede ronde van de play-offs in. Den Bosch en TOP Oss mogen de eerste play-offronde overslaan. 

Jong Ajax-Almere City 8-0

Almere City liet het voor rust compleet afweten op bezoek bij Jong Ajax. Het absolute dieptepunt was de actie van Niek Vossebelt vlak voor rust, die bij een 3-0 achterstand als een ware keeper een inzet van Jong Ajax met de hand uit het doel hield. Vossebelt kreeg rood en mist daardoor in ieder geval het eerste duel van de play-offs. Danilo maakte uit de toegekende penalty de 4-0 in een eerste helft die verder eenrichtingsverkeer was. Dani de Wit, Václav Cerny en Lassina Traore (ook al een penalty) zorgden verder voor de doelpunten. Na rust zorgde Perr Schuurs met twee doelpunten voor de eindstand. Almere City moest, na de voorsprong voor TOP Oss, hopen op puntverlies van FC Den Bosch, maar de Bosschenaren trokken de overwinning over de streep waardoor Almere City al in de eerste ronde van de play-offs instroomt. De ploeg kreeg er nog twee tegen: Ché Nunnely maakte beide goals.

FC Den Bosch-Go Ahead Eagles 2-0

Zou hij het nou wel of niet gaan doen? De kwestie over het eventueel aanstellen van Willem van Hanegem voor het leiden van de ploeg in de play-offs leek vrijdagavond interessanter dan het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles. De belangen waren er niet minder om, Den Bosch móést winnen om de eerste ronde van de play-offs over te mogen slaan. Voor rust kwamen de Bosschenaren op 1-0 via een doelpunt van Amine Khammas. In de tweede helft klopte Go Ahead Eagles nadrukkelijk op de deur. Allereerst miste Thomas Verheijdt een penalty, even later raakte Jaroslav Navratil de paal. Ook de Bosschenaren creëerden nog enkele kansen, maar gescoord werd er pas in de absolute slotfase. Vincent Vermeij maakte aan alle onzekerheid een einde met de tweede goal van de avond. Zodoende treffen de twee ploegen elkaar over een tijdje in de play-offs weer.

Helmond Sport-TOP Oss 0-4

Ook TOP Oss profiteerde optimaal van de oorwassing van Almere City. De ploeg van trainer Klaas Wels móést op bezoek bij Helmond Sport winnen en dat gebeurde ook. Voor rust werd er niet gescoord, maar na rust zorgde Bryan Smeets voor dolle vreugde in het uitvak. De spits schoot van dichtbij binnen. Even later werd die vreugde alleen maar vergroot, toen Rick Stuy van den Herik na een oerlelijke aanval de tweede maakte. Tien minuten voor tijd zorgde Philippe Rommens voor de 0-3 eindstand, toen hij op aangeven van Hüseyin Dogan de derde maakte. Diezelfde Dogan zorgde in de slotminuut voor 0-4.

Overige uitslagen:

FC Dordrecht-Jong FC Utrecht 1-2

FC Twente-Cambuur 2-2

FC Volendam-Roda JC 1-1

Jong AZ-Sparta 3-2

Jong PSV-Telstar 2-0

MVV-NEC 1-1

RKC-FC Eindhoven 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen