Flinke straf voor Antwerp na onrust rond duel met AZ

20 september 2019, 22:17

De Belgische club Royal Antwerp moet een boete van 46.250 euro betalen als straf voor de ongeregeldheden die ontstonden tijdens de wedstrijd tegen AZ in de play-offs van de Europa League vorige maand. Dat heeft de UEFA besloten.

De onrust in het stadion ontstond nadat Antwerp op een 1-0 voorsprong kwam en vervolgens met tien man kwam te staan, omdat doelpuntenmaker Lamkel Zé de treffer met het publiek vierde en daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. De sfeer werd steeds grimmiger en supporters van Antwerp probeerden het veld te bestormen uit boosheid tegen de scheidsrechter. Die legde de wedstrijd kort stil. AZ won na verlenging uiteindelijk met 1-4 en bereikte zo de groepsfase.

Lees ook: AZ plaatst zich na verhit duel met Antwerp voor Europa League

De UEFA heeft naast de boete ook aangegeven dat bij de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd van Antwerp een deel van het stadion leeg zal moeten blijven. Het gaat om zo'n 5000 stoeltjes, citeren Belgische media het vonnis van de voetbalbond. De club wordt gestraft voor onder meer het gooien van spullen, afsteken van vuurwerk en verstoringen van de orde door fans.

Bolat

Doelman Sinan Bolat van Antwerp wordt ook persoonlijk gestraft voor zijn gedrag in de verloren wedstrijd tegen de Alkmaarders. De sluitpost belaagde de scheidsrechter en krijgt daarvoor een schorsing van drie Europese duels.

Lees ook: Antwerp in mineur na twee rode kaarten: "Dit was gewoon dom"

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen