Karsdorp over opmerkelijk 'VAR-moment': "Ik ken de regels niet"

20 september 2019, 00:09

Rick Karsdorp kreeg donderdag op Ibrox de lachers op zijn hand door scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz te vragen of de VAR de door Edgar Ié weggegeven strafschop terug ging kijken. Die vraag verraste de Spaanse arbiter, daar de scheidsrechters in de Europa League niet worden bijgestaan door een video-arbiter. Voor de camera van FOX Sports blikt Karsdorp terug op het opmerkelijke moment.

De Feyenoord-back geeft toe dat hij donderdag niet voor de eerste keer tevergeefs naar de VAR heeft gevraagd. "De vorige keer had ik dat in de play-offs of in de voorrondes. Ik ken de regels niet wanneer de VAR er wel of niet is. Vorig jaar in de Champions League was er wel een VAR, dus ik dacht misschien nu ook in de groepsfase van de Europa League. Dat is mijn fout, daar moet ik beter op letten."

De strafschop werd niet benut door Rangers, maar de Schotse ploeg kwam even later alsnog op 1-0. Karsdorp zag er bij dat doelpunt niet goed uit: hij stapte niet goed, waarna Sheyi Ojo de bal in de kruising knalde. "Ik twijfelde. Als ik uitstap en hij speelt de bal weg, dan is hij ook alleen. Maar als ik ga, moet ik vol gaan en in ieder geval de bal meenemen."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen