Sporting-coach Pontes kent sterke en zwakke punten van PSV

18 september 2019, 19:43

Leonel Pontes kan geen favoriet aanwijzen voor het Europa League-duel tussen PSV en Sporting Portugal. De trainer van de Portugese club denkt dat de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. "Het is fifty-fifty", luidt de voorspelling van Pontes woensdag, daags voor de wedstrijd in het Philips Stadion.

De opvolger van Marcel Keizer vindt PSV een serieuze kandidaat om de groepsfase van de Europa League te overleven. De Eindhovenaren wonnen de laatste vijf wedstrijden, Sporting is al twee duels zonder overwinning. De Portugezen zijn daarentegen een stuk kapitaalkrachtiger. "De begrotingen noch het verleden zullen een rol spelen, het gaat om het moment. We hebben gezien dat teams die in vorm zijn wedstrijden verliezen en vice versa", aldus de coach in Portugese media.

Dat PSV veel kwaliteiten heeft, onderkent Pontes. "We weten dat we een team tegenkomen dat een hecht collectief vormt en veel aanvallend vermogen heeft, maar ook defensieve zwakheden heeft. Dat is kenmerkend voor het Nederlandse voetbal."

Lees ook: PSV zonder Gutierrez

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen