Viergever wil vlammen met PSV in Europa: "Selectie is hongerig"

20 september 2019, 09:50

Het Europa League-avontuur van PSV is uitstekend begonnen. Van Sporting Portugal, wat als de belangrijkste concurrent kan worden gezien in de groep, werd er donderdag met 3-2 gewonnen. Nick Viergever koestert de drie punten.

Volgens de dertigjarige verdediger wil PSV successen vieren in de Europa League nadat plaatsing voor de Champions League in het water viel. "Deze selectie is hongerig", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. De routinier heeft inmiddels 74 duels in de Europa League achter de kiezen. Hij geniet van het spelen in het toernooi. "De stadions zitten vol en je speelt tegen leuke tegenstanders, dat is anders dan toen ik nog bij AZ zat. Toen speelden we veel tegen Oostbloklanden, nu heb je wedstrijden zoals tegen Sporting. Het publiek neemt het serieus en voor onszelf is het ook beter dan trainen."

Viergever weet wat het is om ver te komen in de Europa League. Met AZ haalde hij twee keer de kwartfinale en met Ajax bereikte de verdediger de finale. Zou dat nu ook met PSV kunnen? "We hebben net één wedstrijd gespeeld en er zijn heel veel goede ploegen in de Europa League tegenwoordig. De overwinning op Sporting is een belangrijke eerste stap." Komende zondag speelt Viergever met PSV tegen zijn oud club Ajax.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen