Man City wint in League Cup van aangeslagen Southampton

29 oktober 2019, 22:59

Manchester City is door naar de kwartfinales van de League Cup. De grootmacht rekende dinsdag eenvoudig af met Southampton, dat duidelijk nog niet was hersteld van de oorwassing die het kreeg van Leicester City. De thuisploeg won met Angelino als basisspeler met 3-1 in de achtste finales van de League Cup.

Manchester City - Southampton 3-1

Southampton was vrijdag onbedoeld onderdeel van de voetbalhistorie door met liefst 0-9 ten onder te gaan tegen Leicester City in de Premier League. Een tik van formaat voor de Premier League-club en dinsdag stond er met de uitwedstrijd tegen Manchester City geen lekker vooruitzicht te wachten. Zoals verwacht was City veel sterker en al na twintig minuten was het raak door een kopgoal van Nicolas Otamendi. De Argentijn was één van de routiniers in het team waar verder ook de talenten Phil Foden, Eric Garcia en Thomas Doyle deel van uitmaakten. Ook Angelino had een basisplaats en speelde goed, maar werd in de slotfase geblesseerd naar de kant gehaald.

City had de zege in de achtste finale toen al binnen, omdat het na de goal van Otamendi via Sergio Agüero nog twee keer toesloeg. Een uitslag als die van afgelopen weekend zat er gelukkig voor Southampton dit keer echter niet in. De club deed in de 75ste minuut via Jack Stephens zelfs nog wat terug, maar daar bleef het bij: 3-1.

Burton Albion - Leicester City 1-3

Leicester City draait uitstekend in de Premier League, zo bleek afgelopen weekend tegen Southampton. De goede vorm werd dinsdag door getrokken naar het League Cup-toernooi, waar het op bezoek bij derdeklasser Burton Albion al na twintig minuten op 0-2 stond. Kelechi Iheanacho en Youri Tielemans waren trefzeker. De zege leek daarmee al in de zak en dat dacht Leicester ook. De ploeg van Brendan Rodgers verslapte en kreeg het daardoor nog moeilijk. De thuisploeg kwam kort na rust via een goal van Liam Boyce zelfs terug in het duel en kreeg ook kansen, maar sloeg niet nogmaals toe. Dat deed Leicester wel: invaller James Maddison legde de eindstand vast op 1-3.

Everton - Watford 2-0

Met Daryl Janmaat negentig minuten lang als bankzitter heeft Watford dinsdag verloren van Everton in de League Cup. Een late goal van verdediger Mason Holgate zorgde voor de beslissing, al had de thuisploeg eerder in de wedstrijd al twee keer het houtwerk geraakt. In blessuretijd tekende Richarlison ook nog voor de 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen