Solskjaer over ADO-veld: "Slechtste wat ik in tijden heb gezien"

2 oktober 2019, 17:59

Manchester United zal donderdagavond met een mix van ervaren spelers en jonge talenten spelen, dat zei trainer Ole Gunnar Solskjaer op de persconferentie. De Noorse trainer was niet te spreken over het kunstgrasveld en beschouwt de mat als 'een van de slechtste velden' die hij in tijden heeft gezien.

Manchester United kent een moeizame start van de competitie en staat met negen punten uit zeven duels op een tiende positie in de Premier League. Deze week heeft de ploeg van Solskjaer een druk programma met drie wedstrijden in zeven dagen tijd. "Ik moet keuzes maken met zoveel wedstrijden in korte tijd. Dit is een kans voor jonge spelers om zichzelf te laten zien. Het elftal zal een mix van ervaren en jonge spelers worden. AZ is ook een jong en veelbelovend team, dus ik ben benieuwd naar de wedstrijd", sprak de coach op de persconferentie.

The Mancunians wisten in de laatste negen wedstrijden ook slechts zeven keer te scoren. Geen positieve cijfers voor de recordkampioen uit Engeland, maar Solskjaer houdt zich hier niet te veel mee bezig. "Ik werk elke dag met de jongens. Op training zie ik de kwaliteit en het scorend vermogen. Onze focus ligt op verbeteren en scoren is het moeilijkste wat er is in het voetbal", zei hij. "We zijn een goed team om te counteren, maar soms vergeten we de wedstrijd in het slot te gooien."

Haags kunstgtras

De 46-jarige manager was niet te spreken over het kunstgrasveld in Den Haag en denkt dat het veld invloed zal hebben op stijl van spelen. "Het is het slechtste kunstgrasveld wat ik in tijden heb gezien. Het is niet het nieuwste. Als ik een club zou runnen, dan zou ik zeker geen kunstgrasveld neerleggen. Maar we hebben er beide last van, we zullen misschien een andere stijl van spelen moeten hanteren", besloot de oefenmeester van United.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen