Kraker in Eerste Divisie: "Heerlijk om zo te mogen beginnen"

9 januari 2020, 16:05

De Eerste Divisie schiet in tegenstelling tot de Eredivisie dit weekend al in gang en doet dat met een fraai affiche. Koploper SC Cambuur kruist op eigen veld de degens met FC Volendam, dat voor de winterstop de tweede periode pakte. Henk de Jong rekent op een spektakel.

Cambuur staat bovenaan en heeft acht punten meer dan Volendam, dat met De Graafschap de derde plaats deelt. Wim Jonk heeft van Volendam een goed draaiend elftal gemaakt, weet De Jong. "Heerlijk om tegen zo'n opponent te mogen beginnen aan het restant van het seizoen", zegt de coach op de site. "Dit soort duels vergt extra veel concentratie van ons en we zullen op de toppen van onze kunnen moet spelen." Eerder dit seizoen won Cambuur met 0-4 van Volendam. Die zege speelt volgens de trainer nu geen rol meer. "Nee, we hebben kunnen zien dat Volendam ontzettend is gegroeid de afgelopen maanden."

Cambuur mist alleen de langer geblesseerden Jordy van Deelen, Sven Nieuwpoort en Giovanni Korte. De rest van de groep is fit. "We kunnen daarom in de sterkst mogelijke opstelling aan de aftrap verschijnen morgen en hebben bovendien een brede bank." Op die bank neemt nieuweling Michael Breij voor het eerst plaats. "Ik ben blij dat we Michael erbij hebben, het geeft ons als staf weer meer opties."

De trainer van Cambuur rekent hoe dan ook op een spectaculair duel. "Volendam zal moeten en wij gaan gewoon ons eigen ding doen en willen ook winnen. Sterker nog, we moeten winnen, want we spelen een thuiswedstrijd in een volle bak. Ik heb er ontzettend veel zin in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen