Tuchel neemt Neymar en Mbappé helemaal niets kwalijk

24 augustus 2020, 08:52

Het verdriet was groot bij Neymar en Kylian Mbappé na de verloren Champions League-finale. Terwijl de spelers van Bayern München feestvierden, rolden de tranen over de wangen van Neymar en keek Mbappé gedesillusioneerd voor zich uit. Beide aanvallers kregen zondagavond kansen om de eindstrijd in het voordeel van Paris Saint-Germain te beslissen, maar slaagden er niet in Manuel Neuer te verschalken.

Thomas Tuchel weigert zijn sterspelers af te vallen na de verloren Champions League-finale. "Zij hebben alles gegeven. Dat is het enige wat ik ze kon vragen. Het resultaat kun je niet controleren. Ik voelde aan dat het eerste doelpunt de wedstrijd zou beslissen. Ik ben ervan overtuigd dat we met 1-0 hadden gewonnen als we de eerste goal hadden gemaakt", aldus de trainer na de wedstrijd.

Neymar en Mbappé moesten voor de PSG-doelpunten, maar voor beide aanvallers was geen hoofdrol weggelegd. "Neymar heeft zijn mentaliteit en talent weer laten zien. Mbappé was nog maar net terug van een blessure. Hij heeft heel wat trainingen gemist. Het was al een wonder dat hij erbij was", aldus Tuchel. "Geluk speelt ook een rol. Als je de eerste goal scoort, krijg je meer zelfvertrouwen. Kleine details hebben de finale beslist."

Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van Paris Saint-Germain, neemt zijn spelers eveneens niets kwalijk. "We draaiden een geweldig seizoen en speelden een geweldig toernooi. Volgend seizoen proberen we wederom de Champions League te winnen. Iedereen kan met opgeheven hoofd het veld verlaten."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen