Liverpool verliest voor zesde keer in laatste zeven uitduels punten

30 december 2020, 22:53

Liverpool lijkt een uitcomplex te hebben in de Premier League. Hoewel de ploeg van Jürgen Klopp recent met 0-7 won van Crystal Palace, is dat de enige zege van The Reds op vreemde bodem in de Engelse competitie in de laatste zeven (!) wedstrijden. Woensdagavond bleef de koploper van Engeland steken op een doelpuntloze remise bij Newcastle United (0-0).

Met 37 doelpunten voor is Liverpool by far de meest scorende ploeg van de Premier League en ook de ploeg die het vaakst op doel schiet gemiddeld, terwijl opponent Newcastle United juist tot de minste pogingen komt dit seizoen. In het eerste half uur waren de rollen echter omgedraaid en dicteerde de thuisploeg, met twee keer zoveel schoten als The Reds (vier om twee), bij wie marathonman Georginio Wijnaldum voor de tweede keer dit Premier League-seizoen op de bank begon. Ook toen werd er overigens zonder hem niet gewonnen. 

Met Wijnaldum én de teruggekeerde Thiago als invallers binnen de lijnen was eerst Cieran Clark heel dicht bij de 1-0, maar zijn kopbal werd knap gepakt door Alisson. Aan de andere kant was Fabian Schär de reddende engel op de doellijn, toen uitblinker Darlow al gepasseerd leek. Niet veel later was de bal eindelijk over de doellijn, maar ging de vlag omhoog vanwege buitenspel. Ook een derde zeer gevaarlijke kopbal van Firmino trof geen doel, omdat Darlow opnieuw op zijn post stond vlak voor het laatste fluitsignaal.

Voor de zesde keer in de laatste zeven uitwedstrijden in de Premier League lijdt Liverpool puntverlies en naast Crystal Palace werd alleen bij Chelsea (0-2) gewonnen dit seizoen. Van Fulham (1-1), Brighton & Hove Albion (1-1), Manchester City (1-1), Everton (2-2) en Aston Villa (7-2) werd niet gewonnen, terwijl op Anfield alleen tegen West Bromwich Albion er geen zege kwam en het gemiddelde juist heel goed is. Met Southampton en Aston Villa wachten er na de jaarwisseling bovendien nog meteen twee uitduels, waardoor Klopp niet met een goed gevoel 2021 zal ingaan. Helemaal in de wetenschap dat het de koppositie kan kwijtraken aan Manchester United na deze nieuwe remise.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen