Vroege rode kaart breekt Real Madrid op tegen Levante

30 januari 2021, 18:10

Real Madrid heeft zaterdagavond een pijnlijke geleden in eigen huis tegen Levante. Door een hele vroege rode kaart van Éder Militão stond De Koninklijke vrijwel de hele wedstrijd met een man minder op het veld, wat een tijd lang overigens heel aardig ging. Ondanks een gestopte strafschop van Thibaut Courtois ging Real Madrid in de slotfase echter wel onderuit (1-2), waardoor de tweede plaats op de tocht staat.

En die nederlaag was over de hele wedstrijd gezien terecht, want de manier waarop Real Madrid aan de voorsprong kwam, was enigszins discutabel. Nadat Militão na het doorhalen van een doorgebroken al na negen minuten met rood van het veld was gestuurd, leek Ferland Mendy een elleboogstoot te geven in zijn eigen zestienmetergebied. In plaats van een penalty en mogelijk misschien zelfs wel tweede rode kaart kon Real Madrid counteren en uit een wonderschone pass van Toni Kroos hielp Marco Asensio de thuisploeg aan de voorsprong.

Met een man minder was Real Madrid na die goal echter voornamelijk aan het tegenhouden en was het Levante – dat in het kalenderjaar 2021 sowieso bezig is aan een prima reeks – dat de klok sloeg. Uit een heerlijke dropkick maakte José Luis Morales na een half uur gelijk en vanaf dat moment was het gezien de kansenverhoudingen wachten op de tweede goal van de bezoekers.

Zonder Sergio Ramos, Dani Carvajal en Nacho was het achterin ook nog eens met een man minder niet altijd even stabiel, waardoor Real Madrid na een uur voetballen een penalty moest incasseren. Die stopte Courtois met een knappe duik naar links nog fraai, maar goed tien minuten voor tijd maakte Roger alsnog goed. Uit een corner schoot hij de bal langs Courtois en bezorgde het tiental van Real Madrid een pijnlijke nederlaag. Ronald Koeman kan zodoende bij een zege op Athletic Bilbao zondagavond op de gedeelde tweede plaats komen.