Wenger blikt terug: "Mbappé kon transfervrij naar Arsenal"

18 februari 2021, 15:35

Met Kylian Mbappé heeft de voetbalwereld er een pareltje bij, zo bevestigde hij deze week in de Champions League. De 22-jarige Fransman verruilde in 2017 AS Monaco voor Paris Saint-Germain waar hij uitgroeide tot voetbalgrootheid. Het had echter ook anders kunnen lopen, onthulde Arséne Wenger onlangs bij beIN Sports.

Mbappé liep in 2017 uit zijn contract bij Monaco en sprak zijn twijfels uit. Wenger was daar getuige van. "Ik zat bij hem thuis toen hij zich afvroeg of hij zijn contract bij AS Monaco zou verlengen", aldus de 71-jarige Wenger tegenover beIN Sports. Op dat moment had Mbappé kunnen kiezen voor een transfervrije overstap naar Londen. Hij koos uiteindelijk in de zomer van 2017 voor een binnenlandse transfer naar Paris Saint-Germain.

Wenger loopt al geruime tijd mee in de voetballerij en weet dat het op deze manier kan verlopen. "Ga naar AC Milan, Manchester United, Arsenal of Chelsea en je zult deze verhalen ook tegenkomen." Bovendien was het niet de eerste keer dat Le Professeur een toptransfer niet door zag gaan. Dat gebeurde hem eerder met Cristiano Ronaldo. "Hij was heel dichtbij de overstap naar Arsenal. Onze pech was dat Carlos Queiroz als assistent aan de slag ging bij Manchester United. Die overtuigde binnen een week Sir Alex Ferguson om Ronaldo te kopen. Dat was een aardige koop in die tijd", aldus Wenger met gevoel voor understatement.

Ook bij andere grote namen ving Wenger bot. "We wilden het Barcelona-trio Lionel Messi, Cesc Fàbregas en Gerard Piqué. Ze zijn van de 1987-generatie. Piqué koos voor Man Utd, Fàbregas kwam naar ons en Barcelona was slim genoeg om Messi te houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen