Rasmussen mist Feyenoord-uit na smerige tackle

19 april 2021, 16:13

De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten Jacob Rasmussen voor drie duels te schorsen, waarvan één voorwaardelijk. De centrumverdediger van Vitesse beging zondagavond tijdens de bekerfinale tegen Ajax een keiharde overtreding op aanvaller Antony, waardoor hij met direct rood van het veld werd gestuurd.

Aanvankelijk wilde Björn Kuipers nog geel trekken voor de grove charge van de Deen, maar nog vóór interventie van de VAR besloot de toparbiter zijn rode kaart te tonen. Rasmussen haalde Antony neer op het moment dat hij op weg was naar het doel. De verdediger tackelde de Braziliaan ter hoogte van zijn knieën. Het was voor Kuipers de reden om alsnog rood te trekken, waardoor Vitesse de wedstrijd met tien man eindigde.

Omdat Rasmussen zich normaliter keurig gedraagt binnen de lijnen, mag hij een van zijn drie duels voorwaardelijk uitzitten. Vitesse mist de verdediger in het cruciale uitduel met Feyenoord. Samen met de Rotterdammers knokt Vitesse om de vierde plaats op de ranglijst. Ook de thuiswedstrijd met PEC Zwolle komt te vroeg voor de huurling van Fiorentina.

Kort nadat Rasmussen van het veld werd gestuurd, moest Vitesse alsnog buigen voor koploper Ajax. David Neres tikte de Amsterdammers uiteindelijk in de 92ste minuut naar de overwinning. Eerder hadden Ryan Gravenberch en Lois Openda het doel in de Kuip al gevonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen