Real Madrid heeft beet en strikt Alaba met megacontract

28 mei 2021, 18:10   Bijgewerkt: 28 mei 2021, 18:15

Real Madrid heeft zich vrijdagavond officieel versterkt met David Alaba (28). De verdediger komt transfervrij over van Bayern München in de komende zomer en tekent een contract voor liefst vijf jaar en gaat naar verluidt twaalf miljoen (!) euro per seizoen verdienen in de Spaanse hoofdstad.

De overgang hing al enkele weken in de lucht, maar officieel was er nog niets beklonken. De Oostenrijker besloot om Bayern München na elf jaar te verlaten, nadat hij eerder voor 1899 Hoffenheim speelde. Daar werd hij op jonge leeftijd opgepikt door Der Rekordmeister, met wie Alaba tien keer kampioen van Duitsland werd en onder andere tweemaal de Champions League won. Daardoor was hij toe een nieuwe uitdaging, die hij transfervrij aanging en zodoende een megacontract heeft kunnen ondertekenen.

Niet alleen gaat hij twaalf miljoen euro per seizoen ontvangen in de Spaanse hoofdstad, waar men veel betaalt vanwege zijn veelzijdigheid en de vele concurrentie. Manchester City, Paris Saint-Germain en Liverpool hadden ook interesse in Alaba, maar Real Madrid – nog altijd de rijkste voetbalclub ter wereld – heeft het meeste op tafel gelegd. Ook zou hij nog een flinke tekenpremie incasseren, omdat De Koninklijke natuurlijk geen transfersom op tafel hoeft te leggen. 

Lees ookZinédine Zidane houdt eer aan zichzelf en vertrekt bij Real Madrid

Alaba is de eerste zomeraanwinst van Real Madrid, dat na het vertrek van Zinedine Zidane weer voor veel veranderingen staat. Onder andere Sergio Ramos (35) staat vermoedelijk ook voor een vertrek bij de nummer twee van het afgelopen seizoen. De ervaren verdediger beschikt over een aflopend contract en gaat die vermoedelijk niet verlengen, waardoor Alaba grote schoenen te vullen krijgt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen