Fer over transferperikelen Berghuis: "Natuurlijk ligt het gevoelig"

27 juni 2021, 16:15

Leroy Fer is naar eigen zeggen niet bezig met een mogelijk vertrek van aanvoerder Steven Berghuis bij Feyenoord. Volgens de ervaren middenvelder, die in het verleden zelf een pikante transfer maakte vanuit Rotterdam naar FC Twente, moet Berghuis zelf de knoop over zijn toekomst doorhakken.

Feyenoord speelde zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen AA Gent (1-1). Fer droeg bij afwezigheid van Berghuis de aanvoerdersband namens de Rotterdammers. Na afloop werd de interesse van Ajax in de aanvaller ook besproken. "Daar zijn wij zelf niet mee bezig", aldus Fer bij RTV Rijnmond. "Het is iets van de clubs en Berghuis. Natuurlijk ligt het gevoelig, dat weet iedereen. Maar het is niet aan ons. Waar hij ook naar toe gaat: het is aan hem."

Arne Slot wisselde tijdens zijn eerste wedstrijd als trainer van Feyenoord flink door. Zo speelde captain Fer noodgedwongen als centrale verdediger tegen de Belgen. Slot gaf eerder al aan dat hij Fer als verdediger ziet. "Natuurlijk ben ik van origine middenvelder. Als de trainer me nu centraal achterin zet, dan probeer ik daar alles te geven. Waar ik ook speel, daar probeer ik mijn stinkende best te doen", vertelde de ervaren kracht na de wedstrijd.

Fer begint aan zijn derde seizoen bij Feyenoord sinds zijn terugkeer in de zomer van 2019. Hij werkte de afgelopen jaren in de Kuip met Jaap Stam en Dick Advocaat. Inmiddels staat Slot dus voor de groep. "De trainer heeft zijn manier van spelen duidelijk aangegeven. We moeten vroeg druk geven. Snel en hoog op het veld de bal te veroveren. Van daaruit moeten we kansen creëren en zelf anders gaan voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen