Dat is drie: ook Duarte officieel speler van Groningen

31 augustus 2021, 12:30

FC Groningen heeft de meest productieve transferochtend van alle Eredivisieclubs achter de rug. Al om 12 uur werd na Sebastian Tounekti en Yahya Kalley de derde versterking van de dag gepresenteerd. De 24-jarige Laros Duarte wordt definitief overgenomen van Sparta.

FC Groningen hoopte al langer op de komst van Duarte en kon hem op de laatste dag van de transferperiode dan eindelijk presenteren. Met de middenvelder heeft de club er een concurrent of - als hij nog vertrekt - vervanger voor Azor Matusiwa binnen. Duarte doorliep de jeugdopleiding van Sparta, waar hij ook debuteerde in het betaald voetbal. Tussendoor speelde hij ook nog vier seizoenen in de jeugd van PSV. 

"Laros is een goede, allround middenvelder met al de nodige ervaring in het betaald voetbal", was technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubwebsite lovend over zijn aankoop. "Zijn talent in combinatie met zijn leeftijd maakt dat hij in onze ogen perfect past in de visie die wij hebben op de ideale leeftijdsopbouw van een spelersgroep. Wij denken dat Laros nog stappen kan zetten in zijn ontwikkeling en dat hij nog verder kan groeien in Groningen. Daar willen wij hem graag bij helpen." 

Duarte is de derde versterking op een drukke Deadline Day voor Fledderus. Eerder werd de twintigjarige linksback Yahya Kalley overgenomen van IFK Göteborg en de negentienjarige linksbuiten Sebastian Tounekti gehuurd van Bodø/Glimt. Op laatstgenoemde heeft Groningen een optie tot koop bedongen.

Lees ook: Groningen doet goede zaken met dubbelslag op Deadline Day

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen