Ten Hag geeft Berghuis vooralsnog de voorkeur boven Antony

22 augustus 2021, 11:07

Steven Berghuis heeft net als vorige week een basisplaats bij Ajax. De 29-jarige aanvaller moest dit weekend voor het eerst strijden om een plek op het opstellingsformulier met Antony, die zich weer in de wedstrijdselectie meldt na zijn deelname aan de Olympische Spelen. Berghuis vormt de voorhoede met de bekritiseerde Sébastien Haller en aanvoerder Dusan Tadic.

Berghuis, die deze zomer de gevoelige overstap maakte van Feyenoord naar Ajax, debuteerde bij Ajax met een nederlaag in de Johan Cruijff Schaal. PSV was met 0-4 te sterk. Vorig weekend won Ajax met 5-0, maar drukte Berghuis te weinig zijn stempel. Uiteindelijk sloot hij het duel af met een assist achter zijn naam, terwijl hij ook diverse kansen creëerde. Het heeft Erik ten Hag overtuigd om Antony voorlopig op de bank te houden.

Verder kiest Ten Hag voor de logische namen. De plek van de geschorste Nicolás Tagliafico wordt links achterin overgenomen door Daley Blind. Daardoor vormen Lisandro Martínez en Jurriën Timber zoals gewoonlijk het hart van de defensie, terwijl Noussair Mazraoui de voorkeur krijgt boven Devyne Rensch. Tussen de palen staat Maarten Stekelenburg.

Tegenstander FC Twente moet het zonder de geblesseerde spits Ricky van Wolfswinkel stellen. Trainer Ron Jans kiest op het middenveld voor nieuwkomers Michal Sadilek en Michel Vlap. Ook Queensy Menig, die Ajax vorig jaar met twee treffers op een 0-2 nederlaag trakteerde, staat op het opstellingsformulier.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen