Lang grijpt naast prijs: "Als iemand het verdient, ben ik het"

13 januari 2022, 08:44

Noa Lang vindt dat hij de trofee van Beste spelers in de Belgische competitie verdiend had. De aanvaller greep woensdagavond naast de prijs, die door Genk-spits Paul Onuachu gewonnen werd. De Nederlander denkt dat zijn gedrag heeft meegespeeld bij de stemmers, al vindt hij dat niet helemaal terecht.

"Ik denk wel dat ik het zou verdienen, mijn statistieken zeggen genoeg. Ik denk dat ik ook wel een constant jaar heb gehad. Als iemand het verdient, dan ben ik het wel. Maar ik stem niet. Het is een voetbalprijs, dat gaat om de beste speler. Het is geen prijs voor de beste schoonzoon", vertelt de buitenspeler voor de camera van Het Laatste Nieuws. Op de website van het Belgische medium gaat hij dieper in op de tweede plaats.

"Ach, ik had dit wel verwacht. Ik gun het Paul ook, ben blij voor hem. Als je zoveel goals maakt, is dat een topprestatie. Alleen… Als je naar de statistieken kijkt, zijn mijn cijfers beter. Ik denk dat iedereen weet wie eigenlijk de beste voetballer is. En dat ben ik", aldus de aanvaller, die wel de prijs won voor het mooiste doelpunt van het jaar. "Op het moment zelf besefte ik niet dat het een fantastische goal was. Voor mij is zo'n doelpunten iets normaals. Maar daarna ging hij wel viraal.

Lang krijgt in de toekomst waarschijnlijk niet nog een kans om de individuele prijs van 'beste speler' te winnen. De kans is namelijk groot dat hij bezig is aan zijn laatste maanden in het shirt van de Belgische topclub, die momenteel tweede staat in de competitie. Het gat met de verrassende koploper Union Sint-Gillis is momenteel zeven punten. "Voor ik wegga, wil ik eerst kampioen worden."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen