Spel Ajax gekraakt: "Niet genoeg om Benfica uit te schakelen"

23 januari 2022, 21:35

Ajax won zondag met wat fortuin de topper van PSV door een discutabel moment, waarbij de bal al dan niet buiten het speelveld was geweest bij de 1-2. Willem van Hanegem schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat Ajax op dit soort momenten toch wel erg vaak het voordeel van de twijfel krijgt. Daarnaast was De Kromme niet te spreken over het spel van Ajax.

Daley Blind hield de bal net wel of net niet binnen, maar het doelpunt van Noussair Mazraoui bleef staan. "Helemaal ongelukkig is Ajax niet als er eens een balletje over de zijlijn rolt. Er was in 2015 een Feyenoord-Ajax waar Younes bijna het reclamebord raakte, maar de goal van Klaassen telde. Tegen Real Madrid viel het kwartje weer de goede kant op. En in Eindhoven kreeg Ajax het voordeel van de twijfel, terwijl het er sterk op leek dat de bal over de zijlijn ging.''

Daarnaast had Van Hanegem ook wat aan te merken op het veldspel van de Amsterdammers. ''Wat vooral bleef hangen is dat Ajax weer een topper won zonder echt hoog niveau te halen. Het niveau is volgens mij niet genoeg om straks Benfica uit te schakelen. Maar misschien kunnen ze in Europa wel die versnelling vinden."

Lees ook: Van Hanegem ergert zich: 'Godallemachtig

Tot slot verbaasde Van Hanegem zich ook over de lof voor Dusan Tadic, die verantwoordelijk was voor de assist bij de 0-1. Als Tadic écht had gekeken, had hij een geblesseerde ploeggenoot tussen drie spelers van PSV zien staan. Dat had je die bal gewoon niet gegeven."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen