Top-drie opent stadiondeuren niet zomaar voor demonstratie

20 januari 2022, 14:48

De Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie kwamen afgelopen week met een statement naar buiten over de lege stadions. De clubs willen weer publiek ontvangen nu steeds meer maatregelen geschrapt worden. Er wordt zelfs gedreigd met een demonstratie, waarbij de clubs de stadiondeuren openen voor de fans. Feyenoord, PSV en Ajax zullen dat echter niet zomaar doen.

De topclubs willen in overleg gaan met het gemeentebestuur, voor zij mee gaan doen met de actie. Al meer dan twee maanden moeten voetballiefhebbers thuis voor de televisie hun favoriete club aan het werk zien. Vervelend voor de fans, maar ook voor de clubs. Het scheelt enorm veel inkomsten. Daarom hebben de clubs uit het betaald voetbal inmiddels aan de bel getrokken met hun statement. Ajax steunt dat, maar gaat de deuren van de Johan Cruijff ArenA dus niet zomaar openen. Dat laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf.

Lees ook: MVV wacht niet langer en gooit stadion 'uit bittere noodzaak' open

Bij Feyenoord wordt al gepraat met burgemeester Ahmed Aboutaleb, zo laat een woordvoerder van de Rotterdammers weten. Per wedstrijd dat het stadion leeg blijft, loopt de ploeg uit de havenstad circa 1,2 miljoen euro mis. "Wij merken begrip bij de driehoek, ook voor de spanningsvelden waarvoor we komen te staan. De burgemeesters doen er alles aan om de situatie veranderd te krijgen."

Bij PSV wordt ook gekeken of het stadion open kan voor een protestactie. "De eerste stap is de boodschap die vanuit onze bedrijfstak is gedaan. Het is voor ons nu echt afwachten wat er uit de persconferentie van volgende week van het kabinet komt. Daarna gaan we in gesprek met de lokale driehoek. Daar hebben we een goede verstandhouding mee en dat willen we in stand houden. We gaan niet op de zaken vooruitlopen, we gaan zien hoe dit uitpakt. We weten wat ervoor nodig is om een stadion te openen voor het publiek, dat kunnen we snel geregeld hebben", besluit de Eindhovense club.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen