'Ajax deed last minute-poging voor Sporting-middenvelder'

2 februari 2022, 19:21

Ajax heeft volgens A Bola op de laatste dag van de winterse transferperiode geprobeerd Daniel Bragança naar de Johan Cruijff ArenA te halen. De Amsterdammers wilden de 22-jarige middenvelder van Sporting Portugal op huurbasis (met een optie tot koop) aantrekken.

Het bleek een kansloze exercitie, daar Ajax de middenvelder niet direct wilde overnemen. Sporting Portugal stond sowieso al niet te springen om een vertrek Bragança, die nog wacht op zijn definitieve doorbraak in Lissabon. Trainer Rúben Amorim beschouwt Bragança als belangrijk lid van de selectie.

Bragança werd opgeleid door Sporting Portugal en zette bij SC Farense (huur) zijn eerste stappen in het profvoetbal. Na een uitleenbeurt bij GD Estoril kreeg de middenvelder in de zomer van 2020 een echte kans bij de topclub uit Lissabon. Na anderhalf jaar staat voor Bragança de teller op 49 officiële optredens, waarvan vijftien als basisspeler.

Ajax heeft Bragança dit seizoen van dichtbij aan het werk gezien. In beide wedstrijden tegen Sporting Portugal in de groepsfase van de Champions League kwam de middenvelder in actie. In de uitwedstrijd (1-5) kwam Bragança een kwartier voor tijd binnen de lijnen, drie maanden later startte hij in de return (4-2) in de basis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen