Lampard voegt oud-ploeggenoot toe aan technische staf Everton

3 februari 2022, 15:19

Ashley Cole en Frank Lampard zijn herenigd bij Everton. De twee speelden jarenlang samen bij Chelsea en de nationale ploeg van Engeland. Nu wordt de voormalig verdediger de rechterhand van de oud-middenvelder, die tijdens de winterse transferperiode werd aangesteld als nieuwe trainer.

Lampard was zelfs nog even de trainer van zijn oud-ploeggenoot. Toen hij bezig was aan zijn eerste klus als keuzeheer bij Derby County, kwam Cole daar de laatste maanden van zijn voetbalcarrière doorbrengen. De Engelse ploeg wist toen net niet te promoveren, waarna de verdediger stopte en de coach aan het roer kwam te staan van Chelsea. Vanaf nu staan ze dus samen langs de kant van de lijn bij de club uit Liverpool.

Cole wordt op Goodison Park 'first-team coach'. Daarnaast blijft hij actief als assistent-trainer bij Jong Engeland. "Ik voelde me opgetogen toen Frank me vroeg om met hem naar Everton te gaan. Dit is een mooie kans voor mij bij een geweldige club. Ik wil mijn steentje bijdragen en proberen om hier succesvol te zijn", vertelt hij op de website van zijn nieuwe werkgever. "Dat ik weer samen met Frank aan de slag kan gaan, was een belangrijke factor om ja te zeggen."

Lampard is op zijn beurt ook blij met de komst van zijn oud-ploeggenoot. "Ik ben verheugd Ashley toe te voegen aan mijn team. Iedereen kent zijn geweldige carrière. Hij is nu een gerespecteerde coach. Hij zal een schat aan enthousiasme en spelervaring meebrengen en is een zeer goede coach die echt wat toevoegt aan onze technische staf", aldus de trainer van de nummer zestien van de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen