'Blunder' Van Gaal was bewust: 'Het was een strategische zet'

28 maart 2022, 10:19
'Blunder' Van Gaal was bewust: 'Het was een strategische zet'

Bondscoach Louis van Gaal baarde vrijdag op de persconferentie opzien door in te gaan op het aanstaande ontslag van directeur voetbalontwikkeling Marcel Lucassen. Van Gaal gaf aan overal te lezen dat hij weggestuurd zou worden, maar het daar niet mee eens te zijn. Volgens de KNVB is er echter geen sprake van een ontslag, waardoor het een fout van Van Gaal leek.

Dat wordt echter tegengesproken door columnist Valentijn Driessen van De Telegraaf. Hij denkt namelijk dat Van Gaal het onderwerp bewust aansneed, om de aanstaande plannen van de KNVB te dwarsbomen. 'Van Gaal zette een strategische zet in een koningsdrama op de KNVB-burelen. Lucassen staat in de directie voor voetbal. Collega-directeur (amateurvoetbal) Jan Dirk van der Zee heeft echter niets met voetbal en zou Lucassen het liefst lozen.'

Van der Zee ontvangt met de KNVB namelijk vanuit de overheid veel geld voor de verrichtingen op maatschappelijk gebied. Daarom speelt hij liever de maatschappelijke kaart dan veel in te zetten op het voetbal. 'In zijn ogen is de KNVB vooral een hele grote maatschappelijke organisatie waar juist meer aandacht moet zijn voor diversiteit, inclusiviteit, bewegingsarmoede en racisme. Voetbal is voor hem slechts een vehikel.'

Lees ook: Van Gaal blundert met uitspraak over ontslag van directeur

Volgens Driessen heeft Lucassen veel draagvlak binnen de KNVB, vooral bij de voetbalmensen zoals Van Gaal. Maar doordat Van der Zee veel meer waarde hecht aan het maatschappelijke deel dan aan het voetbaltechnische deel, lijkt hij van hem af te willen. 'Die kans denkt hij te kunnen pakken als eind mei de afgesproken evaluatie (na één van de drie contractjaren) van Lucassen plaatsvindt.' Volgens Driessen was het een bewuste actie van Van Gaal om dit onder de aandacht te brengen, zodat hij eind mei niet de laan uit wordt gestuurd.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen