Boskamp vergelijkt Belgische deceptie met Nederland: "Ajax ook"

19 maart 2022, 18:54   Bijgewerkt: 19 maart 2022, 19:05
Boskamp vergelijkt Belgische deceptie met Nederland:

Het Belgische clubvoetbal heeft een enorm zure week achter de rug. Met AA Gent werd de laatste club die het land vertegenwoordigde in Europa (de Conference League) uitgeschakeld, wat de Belgen het rechtstreekse Champions League-ticket kostte. Hoewel Nederland in dat opzicht juist een topseizoen draait, ontlopen beide competities elkaar volgens Jan Boskamp niets.

In Het Belang van Limburg relativeerde Boskamp de dramatische week die de Belgen achter de rug hebben. "Je moet als supporter van het Belgisch voetbal je eigen competitie koesteren", begon hij. "Succes in Europa ga je alleen incidenteel nog hebben. Als AA Gent kan je er gewoon uitvliegen tegen een ploeg als PAOK, dat is ongeveer je niveau. Anderlecht ging er ook uit tegen Vitesse."

Lees ook: Coëfficiëntendrama: België raakt rechtstreeks CL-ticket kwijt

"Europees succes moeten we zien als iets extra's", zo vervolgde Boskamp, die herhaalde dat de Belgen vooral van hun eigen competitie moeten genieten. "Ik ben pas naar Club - Gent geweest en amuseerde me er kapot. Maar je moet jezelf niks wijsmaken: het voetbal is natuurlijk van een andere orde dan een Betis - Sevilla of de doorsnee Premier League-partij. De keren dat je wel de evenknie kan zijn - zoals Club Brugge tegen PSG (in de Champions League, 1-1, red.) - moet je koesteren. Beter wordt het niet."

Hetzelfde geldt volgens Boskamp - ondanks het huidige succesjaar - ook voor de Eredivisie. "De Nederlandse competitie is van hetzelfde niveau als het Belgische. Die clubs hebben nu een boerenjaar, maar Ajax vloog er ook uit tegen Benfica. De laatste jaren werden ze uitgeschakeld door Getafe, Atalanta en Roma. Dat is ook niet de Europese top hoor."

Lees ook: "Nederlandse prestaties in Conference League zijn Ajax-effect"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen