Brobbey als 'Oranje-joker' op WK? "Geen doel, wel een droom"

24 maart 2022, 20:52
Brobbey als 'Oranje-joker' op WK?

Brian Brobbey bereidt zich momenteel met Jong Oranje voor op twee belangrijke interlands. Daarin moet de ploeg aan de bak om zicht te houden op het EK van 2023. Brobbey zelf sluit echter ook niet uit dat hij aan het einde van dit jaar met 'het grote Oranje' op het WK staat. "Dat kan, als ik goed mijn best doe."

Het Algemeen Dagblad zag voor Brobbey een rol als 'joker' weggelegd, zoals Louis van Gaal in 2014 ook de toen nog jonge Memphis Depay meenam. De spits zelf reageerde daar nuchter op. "Het is niet per se een doel, meer een droom", zei hij over deelname aan het WK. "Iedereen wil dat. En hard werken wordt vaak beloond. Dat blijf ik sowieso doen."

Bij Ajax wordt dat in ieder geval gewaardeerd, zo vertelde Brobbey. "Ik heb laatst een heel goed gesprek gehad met de trainer. Hij was heel tevreden over mijn werklust en mijn goals tegen Utrecht en PSV. Hij zei dat ik zo door moest gaan." Uiteraard werd daar ook een verbeterpunt aangestipt. "Koppen man. Die kans tegen Cambuur moest erin. En tegen Feyenoord ook natuurlijk."

In principe keert Brobbey na dit seizoen terug naar RB Leipzig, al is een langer verblijf bij Ajax niet uitgesloten. "Ik weet het niet man, daarover heb ik nog geen contact met Leipzig. Wat ik wil? Dat weet ik niet. Ik ga binnenkort even zitten met mijn zaakwaarnemer en dan gaan we kijken wat we gaan doen. Een goed plan maken. Afwachten dus."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen