Corona-uitbraak bij Feyenoord, volop onzekerheid richting Ajax

16 maart 2022, 14:59   Bijgewerkt: 16 maart 2022, 15:57

Feyenoord heeft te kampen met een kleine corona-uitbraak. De Rotterdammers missen donderdag in elk geval hoofdcoach Arne Slot. Ook assistent-trainer Marino Pusic en verdedigers Gernot Trauner en Marcus Pedersen hebben een positieve test afgelegd en zijn er normaliter niet bij. Richting Ajax is er nog veel onduidelijk over wie er eventueel wel en niet inzetbaar zijn. 

Dat heeft De Wolf donderdag laten weten tijdens de persconferentie. Voor Trauner en Pusic geldt dat ze mogelijk nog iets kunnen betekenen als ze negatief testen én minimaal 24 uur klachtenvrij zijn. Uit de woorden van De Wolf was onduidelijk op te maken wanneer de positief geteste spelers hun vervelende uitslag kregen. Wel gaat het naast Trauner om vermoedelijk nóg iemand uit de A-selectie. "We hopen dat we verder gevrijwaard blijven van besmettingen. Aan de spelerskant is het nog minimaal momenteel", zei de assistent-trainer van Feyenoord, waar bijna elke dag wordt getest.

Slot zal op afstand overigens wel meedenken met De Wolf. "Je weet hoe fanatiek hij is", glimlachte het staflid, dat woensdagmiddag dus de persconferentie deed. Samen met Robin van Persie en Sipke Hulshoff zal De Wolf donderdagavond de staf vormen in De Kuip. "Dit is geen droom van mij, nee. Maar door de omstandigheden sta ik hier nu even, maar jaren geleden heb ik bewust gekozen voor een andere rol in de voetballerij", aldus De Wolf. 

Lees ookFeyenoord baalt: Slot ontbreekt mogelijk tegen Partizan én Ajax 

Tijdens de persconferentie klonk De Wolf meteen al als een echte trainer, want hij wilde van een gelopen koers tegen Partizan Belgrado ondanks de 2-5 voorsprong na het eerste duel niets weten. "We gaan geen spelers die op scherp staan aan de kant houden. Dat is een verkeerd signaal. We moeten volle bak gaan, dáár zijn we mee bezig", zei Slot's rechterhand.

Komend weekend Ajax

Ook met De Klassieker komend weekend is De Wolf nog niet bezig. "Dat is natuurlijk een mooie wedstrijd, maar daar wil je ook met een goed gevoel heengaan." Als er na bijvoorbeeld een uur spelen uitzicht is op een goed resultaat voor het halen van de kwartfinale van de Conference League, zou eventueel eerder wisselen wel een optie zijn, bevestigde De Wolf ook.

De verwachting is dat er acht à negen namen hetzelfde zijn als vorige week. Wie in elk geval wel ontbreekt, is Justin Bijlow. "Het is natuurlijk altijd een probleem als je eerste keeper, van het nationale team, geblesseerd raakt. Maar we hebben Offir Marciano zien trainen, daar hebben we een heel goed gevoel over. Dit is het beleid waar we voor gekozen hebben. Twee ervaren keepers en een jonge keeper. Maar natuurlijk is het een enorme smet, met name voor hem zelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen